Sunday, July 1, 2012

At the Art gallery...




Maybe I should have titled this post : "what to do with a 3 part picture frame"...
I had these lovely prints of  a couple of works by Frederick Dielman. The one with the cat is titled "The Widow" and the dog is "Uncle Toby". Very kitsch indeed! 
Now, I don't mean any disrespect to the artist but I just couldn't help myself. My excuse is that I just had to make a little drawing to accompany them.


En la Galeria de Arte.

Tal vez a este post le tendría que haber puesto el título: "que hacer con un marco con 3 divisiones"...
Tenía unas postales de un par de obras del artista Frederick Dielman. La del gato se titula "La Viuda" y la del perro es "Tio Toby". Muy Kitsch por cierto!
No era mi intención faltarle el respeto al artista pero no me pude resistir. Mi excusa es que tenía que hacer un dibujo para acompañarlos.



How to make chocolate leaves



I made cupcakes for my Mom's birthday and for decorating I chose some berries and chocolate leaves, which always look great when decorating baked goodies. I just love them and they're really easy to make. 


Cómo hacer hojas de chocolate.

Para el cumpleaños de mi Mama hice unos cupcakes y para decorarlos elegí algunos berries y hojas de chocolate, las cuales siempre se ven muy bien cuando se usan para decorar repostería. A mi me encantan y son bien simples de hacer. 




First I choose some leaves from my garden. I always use only the kind that are firm and have marked veins, like gardenia, camellia, lemon or orange tree leaves. The marked thick veins are a must. If you use a leave with no marked veins you'll end up with a plain and not very attractive leave shape.
Once I have my "special" leaves (one for each chocolate leave you need) I wash and dry them with paper towel. 
I then melt the chocolate in a pan on a dish pan with water over a low heat, this is old school, but you can always use the microwave. I'm not very precise with quantities but I used 2 squares for about 15 leaves.


Primero hay que elegir algunas hojas. Siempre elijo hojas que son firmes y tienen venas bien marcadas, como las hojas de gardenia, camelia, las de naranjo o limonero. Las venas marcadas son esenciales. Si usamos hojas sin venas terminamos con una simple forma de hoja lisa y no son muy atractivas así.
Una vez que tenemos las hojas (una por cada hoja de chocolate que necesitamos) las lavamos y secamos.
Derrito el chocolate a baño María pero también se puede usar un microondas. No soy muy precisa con las cantidades, pero use 50 grs. para hacer 15 hojas.





With a small spoon I covered the BACKside of each leave with a thick layer of chocolate making sure to clean the edges afterwards.


Con una cuchara pequeña cubrí la parte de ATRÁS de cada hoja con una capa gruesa de chocolate y después limpié bien los bordes.





Once I had all the leaves covered in chocolate I placed them on a shallow pan in the freezer for 20 minutes. 


Una vez que tuve todas mis hojas cubiertas de chocolate, las coloque en una bandeja en el congelador por 20 minutos.




After the chocolate is set comes the very delicate part of all this process...
I peel off the leave, always starting at the stem. This is a useful trick I learned after breaking a few. It's always useful to make a couple more just in case some break. You can always eat them afterwards if you had a uneventful peeling :)


Una vez que el chocolate está firme viene la parte delicada de todo este proceso...
Despego la hoja, siempre comenzando por la parte del tallo. Este es un truco que aprendí después que rompí varias. Siempre es bueno hacer algunas demás por si se rompe alguna. Siempre se pueden comer después si despegan todas sin problema :)